At modtage

Ekstravagant

Det var ordet, som jeg tænkte om Gud i det øjeblik!

Historien var om edderkopper – og jeg blev pludselig klar over, at der er ca. 500 arter af edderkopper i Danmark og ca. 45.700 beskrevne arter i verden (https://da.wikipedia.org/wiki/Edderkopper). Det er godt nok mange!

Og det var da, at jeg tænkte, at Gud var ekstravagant! Det kan godt være, at det ikke er det “rigtige” ord… men det var det, som jeg kunne komme på…

Så mange slags edderkopper har han skabt… Ikke bare en slags. Eller 3 slags. Eller 3 slags per verdensdel. Men – ja, nærmest – uendelig mange… Edderkopper! Sådan et lille dyr… Jeg kan jo nærmest tænke, at det er ubetydeligt (men det er nok kun, indtil jeg har læst lidt mere om det…).

Men det fortæller mig, at når Gud gør noget, så gør han det til overflod. Der er rigeligt. Og hans skaberevner er ikke små, han løber ikke hurtigt tør for ideer – nej, han bliver ved med at kunne finde på nyt.

Gud har skabt denne verden med en overflod af edderkopper (og alt muligt andet), som fortæller mig, at Gud virkelig gerne vil gøre mig glad. Han vil dele en masse med mig. Og han vil opmuntre mig til at være nysgerrig og undersøge. Han vil – gennem mængden af forunderlige edderkopper – fortælle mig noget om, hvem han er…

Det er da fantastisk!

“Når jeg ser din himmel, dine fingres værk,
månen og stjernerne, som du satte der,
hvad er da et menneske, at du husker på det,
et menneskebarn, at du tager dig af det?”

(Sl 8,4-5)

Wau… edderkoppen… sådan en lille “prædikant” – om en forunderlig Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *