At være sammen med ham

Gud er en fordel

Mærkelig overskrift… men vær med… jeg vil så gerne indtil kernen: Hvad forskel gør det egentlig, at jeg er kristen?

Paulus skriver om, at alle har lige adgang til Gud.

Han arbejder med jødernes forståelse – for de var udvalgte af Gud. Og det havde gjort dem indadvendte og selvoptagede – ja, de havde nærmest glemt, at Gud havde udvalgt dem til at være en velsignelse for andre.

Men når nu alle har lige adgang til Gud, så stiller Paulus spørgsmålet: “Hvilket fortrin har jøden så, eller hvad gavner omskærelsen? Meget på alle måder! Først og fremmest, at de har fået Guds ord betroet” (Rom 3,1-2).

Og her kommer det, jeg hæfter mig ved: Først og fremmest, at de har fået Guds ord betroet.

Det er vel også det, vi har som kristne: Vi har taget imod Guds ord. Og det er igennem ordet, at vi lærer ham at kende. Det er inspirationen og åbenbaringen af, hvem han er. Og det er en stor fordel at kende Gud – ja, et stort fortrin!

For så står vi pludselig ikke bare på vores egne små meninger, vores eget lille fundament… Så står vi på noget meget større: På hans løfter – på ham!

“Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os…” (Joh 1,14)…

Og det kan jeg bevidne… gang på gang er Ordet blevet levende… og der, sammen med Bibel-bogen har jeg mærket og erfaret Gud… han er lige her… og han taler til mig igennem sit eget ord! Det er bare det skønneste… Et stort fortrin at være ham nær – igennem ordet… En stor fordel at have adgang til ham selv – igennem hans ord! … For han er altid relevant… og gør en forskel i mit liv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *