At være elsket

Syndere

Jesus var i Jeriko. Og der var Zakæus.

Zakæus var en, man foragtede. Han var en synder. Han var overtolder, og han var rig. Han havde snydt sig til det…

Men Zakæus ville gerne se Jesus! Det var ikke nemt. Der var altid så mange mennesker rundt om Jesus, og i tillæg til det var Zakæus ikke ret høj. Men Zakæus løb “i forvejen og klatrede op i et morbærfigentræ for at få ham at se” (Luk 19,4).

Det virkede! Jesus stoppede lige under Zakæus’ træ, så op og sagde: “Zakæus, skynd dig at komme ned! I dag skal jeg være gæst i dit hus” (vers 5).

Vi mødre ingen reaktioner i teksten på, at Zakæus sad i et træ. Heller ikke at den lille overtolder var løbet igennem gaderne. Eller hvis nogen havde set ham kravle op i træet…

Reaktionerne rettede sig mod Jesus – med forargelse: “Men alle, som så det, gav ondt af sig og sagde: ‘Han er gået ind som gæst hos en syndig mand.’ “ (vers 7).

Ja… Jesus var faktisk omgivet af syndere… syndere som svælgede i forargelse… Og så var der Zakæus…

“Se, Herre, halvdelen af, hvad jeg ejer, giver jeg til de fattige, og hvis jeg har presset penge af nogen, giver jeg det firedobbelt tilbage” (vers 8).

Hvilken slags synder er du?

Jesus sagde om Zakæus: “I dag er der kommet frelse til dette hus, fordi han er en Abrahams søn. For Menneskesønnen er kommet for at opsøge og frelse det fortabte” (vers 9-10).

Er du fortabt?

Jeg mener, er du så fortabt, at Jesus kan finde dig? Har du så meget behov, at ingen andre kan hjælpe dig? Er du så sulten, at han kan få lov til at fylde dig?

Jesus længes… efter syndere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *