At være elsket

Dine sorger er en del af en stor fortælling

I en andagtsbog stoppede jeg op ved et citat af Karen Blixen: “Du kan bære alle dine sorger, om du forstår at placere dem i en fortælling.”

Ja, tænkte jeg, den store fortælling rummer alt! Og alt mit kan placeres i den store fortælling.

Lige så enkelt som Paulus siger det: “Derfor: Synden kom ind i verden ved ét menneske, og ved synden døden, og sådan kom døden til alle mennesker, fordi alle syndede” (Rom 5,12).

Det er den store fortælling, vi lever i. Synd. Men det er ikke det sidste ord i den fortælling. Jeg kender flere ord, som er meget større end ‘synd’ – nemlig nåde, sandhed, kærlighed, lys, fred, glæde – eller kort sagt: Gud.

“For døde de mange på grund af den enes fald, er Guds nåde og gave så meget mere kommet de mange rigeligt til gode ved nåden i det ene menneske, Jesus Kristus” (vers 15).

Ja. Amen. Og som i den store fortælling sådan i min lille fortælling: Guds nåde! “Blev synden større, er nåden blevet så meget desto større” (vers 20). Altid.

Det er en historie om, at Gud giver os rigeligt. Alt, hvad der skal til, for at leve i en verden med så megen synd, smerte og sorg! Det er den fantastiske fortælling, som du og jeg er en del af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *