At modtage

Giv mig Helligånden

Bøn med forventning om at få! Med forventning om at få virkelig meget. Ja, faktisk langt mere end jeg kan forstå…

Gud viser mig en kontrast… bare for at jeg ikke skal være i tvivl…

… ja, for tvivler vi nogen gange på, at Gud hører vores bønner… om Gud vil give os det gode, vi beder ham om… om Gud har glemt os… om han virkelig vil os det allerbedste…

Jesus laver en lille historie. Det handler om plageri og besvær, og om en som til sidst hjælper en anden, fordi han er så træls – bare for at få fred!

Med historien vil Jesus sige: “Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer. For enhver, som beder, får, og den, der søger, finder; og den, der banker på, lukkes der op for” (Luk 11,9-10).

Wou… Gud ved noget om os og bøn… Tilbage til Jesu historie – ham, der bad, var en mand, som virkelig gerne ville servere et måltid for en ven, som var kommet rejsende. Men han havde ikke noget, så derfor måtte han spørge en anden ven. … Så – han spurgte om noget, som var virkelig vigtigt for ham! Virkelig. Og derfor blev han ved…

Så historien fortæller mig, at Gud godt ved, at jeg beder mest, når jeg føler mest behov. Og han lover mig – at han vil møde mig lige i mit behov.

Men Guds sindelag finder vi ikke i Jesu historie. Gud synes ikke, at vi er trælse og besværlige, og som han kun giver noget, fordi vi plager. Næh, han er som en kærlig far, siger Jesus videre, som selvfølgelig ikke giver sine børn noget dårligt, når de beder om noget, de har brug for!

Og så siger Jesus: “hvor meget snarere vil så ikke Faderen i himlen give Helligånden til dem, der beder ham!” (Vers 13). Sin egen tilstedeværelse! Han vil ikke blot give mig sine gaver – han vil selv være hos mig! Han giver sig selv!

Åh, Gud… tak fordi du giver mig så villigt… selvom jeg har tendens til at bede mest, når jeg føler mit behov… Du vil så gerne give mig langt ud over, hvad jeg beder om eller forstår… Du vil gerne fylde mit liv med dig selv, med din Helligånd… Jesus, kom! Kom! Jeg takker dig, fordi du allerede har givet og giver mig… også selvom jeg ikke har bedt… Mit største behov er dig! Selvom jeg af og til glemmer det… Kom, Jesus! Kom! Du er så velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *