At være elsket

Store skift

Hørte folkeskarerne det…?

De råbte: “Hosianna! Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn, Israels konge!” (Joh 12,13).

Nej, de råbte: “Bort med ham, bort med ham, korsfæst ham!” (Joh 19,15).

Hvad er der dog sket? Hvordan kan ens egen stemme skifte så hurtigt… ? Hvordan kan man en dag råbe det ene? Og få dage efter råbe det andet?

Hørte de det selv? Eller skete det bare?

Hvad hørte Gud i grunden? Hørte han et Hosianna, som slet ikke drejede sig om ham, men om dem selv? Hørte han, at de ikke ønskede en egentlig konge, men bare en som kunne gøre deres vilje?

Hvad hørte Gud? Hørte han en gruppe forvildede, forførte mennesker, som fandens løgn havde grebet til det punkt, at de ikke en gang mærkede sig selv mere…?

Ja. Gud hører faktisk dig! Og han ønsker at høre dit virkelige jeg. Han længes ikke efter at høre en pris, som kommer mest af alt, fordi det er festligt at lovprise… eller fordi alle de andre gør det… eller fordi du synes, at det er passende…

Han hører faktisk, når dit hjerte gør så ondt, når du føler, at du ikke rummer livet, når du ikke forstår, hvorfor… og forbander ham langt væk – for hvorfor gør han ikke noget?

Gud hører altid, hvad der er indenunder. Selvom din overflade skifter… og ingen af delene måske er helt sande… så kender Gud faktisk dit sande jeg.

Tør du lukke op for det?

… Jesus, mit inderste er slet ikke så smukt… selvom jeg længes efter at være god… mine egne behov er større end min tjeneste… min tålmodighed er lig nul – jeg har slet ikke tid til at vente på din vej… Jesus, hvad vil du gøre ved det? Jeg… jeg kan ikke… min stemme skifter ligesom mine følelser… Vil du gøre noget ved det? Kan du?

“Det er fuldbragt,” sagde Jesus, da han hang på korset… (Joh 19,30). Det betyder, at han har al magt til at arbejde i dit liv… Og det begynder med, at han elsker dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *