At være elsket

Stærke kontraster

Kan du lide ham, eller kan du ikke?

Inde i folks hoveder foregik noget vidt forskelligt. Maria havde bare været optaget af, hvor taknemmelig hun var overfor Jesus. Hendes indre boblede af glæde over hans kærlighed. Hun måtte vise ham, at hun også elskede ham. Hun måtte sige tak. Så hun salvede Jesu fødder med en meget kostbar nardusolie(Joh 12,3).

Judas var optaget af, hvor mange penge den vidunderligt velduftende olie havde kostet. Men “det sagde han ikke, fordi han brød sig om de fattige, men fordi han var en tyv; han var nemlig den, der stod for pengekassen, og han stak noget til side af det, der blev lagt i den” (Vers 5). Han var bare fokuseret på, hvad han kunne få ud af kontakten med Jesus.

Og ypperstepræsterne havde allerede besluttet, at de ville slå Jesus ihjel (Joh 11,53), og nu besluttede de “også at slå Lazarus ihjel, for på grund af ham gik mange jøder hen og troede på Jesus” (Joh 12,10-11). Magtsyge var de, deres autoritet skulle ikke skubbes af Jesus!

Sådan en forskel på hvad der skete indeni de mennesker, som her var sammen med Jesus. Det er stærke kontraster som tegnes op.

Men Jesus… han elskede faktisk dem allesammen.

Ser du kontrasterne i dit liv, når du ser Jesus? Ser du, at du ikke ønsker at slippe autoriteten i dit liv og tage imod Jesu plan for dit liv? Ser du, at du ønsker at være sammen med Jesus, for at få noget ud af det? Ser du, at Jesus ved alt, hvad du har gjort – og elsker dig og tilgiver dig og rejser dig op til det bedste liv, du kan forestille dig?

Ser du det?

Bliv ved med at se indtil du ser det sidste… først da bliver kontrasterne virkelig tydelige… men så betyder de ikke noget længere… Så er det ok at se sandheden om sig selv i øjnene… for da er du sat fri og elsket… Og da skifter dit fokus fra dig selv – til ham… og da er du klar til at salve Jesus med det bedste, du har!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *