At være sammen med ham

Glæde og glæde igen

Paulus’ brev til Filipperne er et skønt lille brev. Glæden strømmer nærmest en i møde:

“Jeg tanker min Gud, hver gang jeg mindes jer, og i alle mine bønner beder jeg altid for jer alle i glæde over, at I har været med i det fælles arbejde for evangeliet” (Fil 1,4).

“Men jeg vil også blive ved med at glæde mig” (vers 18).

“Ja, selvom mit blod skal udgydes under mit offer og min tjeneste for jeres tro, så glæder jeg mig og glæder mig sammen med jer alle. Glæd I jer ligeledes, og glæd jer sammen med mig! (Fil 2,17-18)

Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer!” (Fil 4,4)

Jeg har faktisk talt, at glæde står 7 gange, glæd 5 gange og glæder 4 gange.

Men lagde du mærke til, at det ikke var det hele, som er noget at glædes over. At hans blod udgydes… Paulus sad i fængsel, da han skrev om al den glæde! Og han vidste ikke, om han ville overleve…

Hans glæde var langt udover dette liv – han siger “for mig er livet Kristus” og han havde erfaret igen og igen at “alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 1,21; 4;13).

Jesus var hans styrke og hans glæde. Jesus fyldte ham med glæde – selvom han var i modgang, ja i fængsel.

Jesus vil gøre det samme for os! Kom til ham og bliv fyldt. Læs det lille brev med en bøn om, at Gud må fylde dit hjerte med den samme glæde!

Se også en kort video – Mærk Glæden – Glæde i Filipperbrevet hvor du får en lille nem idé til, hvordan glæde-temaet træder frem.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *