At være elsket

Daniel – Højtelsket

Højtelsket af Gud – jeg elsker det! Det gjaldt for Daniel – og det gælder for dig og mig!

Daniel får det at vide – direkte – sagt af en engel: “Du er en højtelsket mand” (Dan 9,23).

Daniel var i bøn – og så er det en del af Guds svar til ham: Du er elsket! Ja, du er højtelsket!

Jeg elsker at tænke på, at når jeg beder til Gud, så henvender jeg mig til en, som elsker mig utrolig højt!

Daniel tumlede med ting. Hans land var i ruiner og hans folk i landflygtighed. Og han vidste hvorfor – de havde selv forladt Gud.

Men han kendte også alle Guds løfter! “Det er ikke vore retfærdige gerninger, der får os til at trygle dig, men din store barmhjertighed,” bad han (Dan 9,18).

Også du og jeg tumler med ting… og midt i det hele ser vi også vores egne svigt… Men lige der – så er vi højtelskede af Gud! Han er kærlig og barmhjertig. Han tilgiver os. Han knuger os ind til sig. Han svarer på vores bønner – og det vigtigste svar er, at han siger: Jeg elsker dig så højt!

4 kommentarer

 • Bjarne Toldam

  Jeg tænker ind i mellem på, hvordan vi ofte – slet ikke forstår, At Gud ikke er et menneske, der tænker, behandler og vurdere – som vi mennesker ofte vurdere hinanden, eller ser og bedømmer de ledere der er over os. Dem som pludselig begår en “fejl. Der blev søgt efter fejl hos Daniel, uden held. Men bibelen er fuld af autentiske beretninger om ufuldkomne mennesker. Der er betingelsesløst elsket af den fuldkomne Gud. “Bare” fordi at den fuldkomne Gud møder os ubetinget – i den fuldkomne kærlighed Jesus mødte os med.
  Men, hvad har Daniel at sige – midt i
  Påske beretningen.
  Jo, Daniel så i bibelens skrifter, og gik til Gud i bøn – med sin viden. I Dan. 10.12 læser vi Guds reaktion på Daniels bøn. “Straks, den første dag – du gav dig hen, til at søge indsigt ……blev dine ord hørt – JEG ER KOMMET, FOR DINE ORDS SKYLD”. Påsken, er Guds målrettede plan – for at give alle os ufuldkomne mennesker. plads hos ham igen. Med påskens “gåde”, i “hænderne” – så vil han høre os, for vore ords skyld. Så, kom og åben din mund.
  Kh Bjarne T

 • Line

  Tak, Bjarne… dybe tanker… Ja… påskens budskab! Så stort… Guds fuldkomne kærlighed til os ufuldkomne mennesker – og han hører vores bøn! Fra første dag… også selvom vi ikke får svaret med det samme. Ja, lad os bede sammen – over hans ord – og med ord, som han giver os. Ha’ en velsignet påske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *