At være sammen med ham

Kend ham – som et barn

Vi havde besøg af en familie med børn. Da børnene kom ind, begyndte de med det samme at orientere sig: Hvad er der dernede? Og hvad er der deroppe? Og de måtte både ned og op for at kigge.

Interessen for mit hjem og mit liv fortsatte: Hvor sover du? Hvad skal du i morgen? Hvad skal du nu? Hvad skal du lave, når vi er kørt? Hvornår ses vi igen?

Dejligt. Umiddelbart. Barnligt.

Bagefter kom jeg til at tænke på Jesus, som sagde: “Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det” (Mark 10,15).

Tænk, hvis jeg var ligeså interesseret i at vide noget om Gud, som børnene var interesseret i at vide noget om mig…

Jesus, hvorfor fortalte du lignelser? Hvad tænkte du, når mennesker kritiserede dig? Hvad laver du i himlen nu? Hvorfor fik du så mange til at skrive Bibelen? Må jeg se dig skabe en dag? Hvad er du glad for? Kan du lide at være sammen med mennesker? Elsker du alle?

Og tænk… nogle af svarene vil vi finde, hvis vi er ivrige for at følge efter Jesus… Efter at åbne hans bog og kigge på og grunde over det, han har sagt og gjort…

Som et barn! Interessen for at følge med rundt stoppede ikke. De holdt ikke op med at stille nysgerrige spørgsmål. De ville virkelig gerne være med til det, som jeg lavede.

Dejligt. Jeg nød kontakten. Og – det gør Gud også med os!

“Og han tog dem i favn og lagde hænderne på dem og velsignede dem” (vers 16).

Må Gud favne dig i dag! Må han røre dit liv! Og – han vil velsigne dig rigeligt! Han elsker dig så højt! Og han elsker, når du viser nysgerrighed for, hvem han er!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *