At modtage

Nåde nok? i magtesløshed

Er Guds nåde mig nok – ind i min magtesløshed? Gud sagde til Paulus: “Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed” (2 Kor 12,9).

Nåde nok…

Efter at jeg nu har kigget på “nåde” i Bibelen – ja, så tænker jeg: Ja! Guds nåde er virkelig nok! Det eneste sted jeg ønsker at være – det er i hans nåde.

Jesus, din nåde er nok for mig! Du beskytter mig med din nåde, du er som et skjold, så alt det, der vil gøre mig ondt ikke får lov at tage mit liv (Sl 5,13). Din nåde varer hele mit liv, ikke et øjeblik vil jeg være uden dig (Sl 30,6). Du genopbygger mig i nåde, der hvor jeg er faldet fra hinanden (Sl 51,20). Alt godt giver du mig – ikke på grund af fortjeneste, men fordi du er nådig mod mig (Sl 84,12).

Din nåde er rigelig – helt til himlen (Sl 103,11), din nåde fylder mig med styrke til denne dag – i rigelighed (Sl 89,18). Selv hvis jeg er i en følelsesmæssig ørken, i en livssituation fuld af usikkerhed – så favner du mig der i din nåde (Jer 31,2-3). Det er dig selv, din egen fylde du fylder mig med – ikke blot nåde – men nåde over nåde – du lægger en dimension til, som rækker langt udover min (Joh 1,16) – og du længes blot efter at give mig endnu mere nåde (Es 30,18).

Jeg vil vente på din nåde i dig – fyldt af lykkelig tillid (Es 30,18). Jeg vil ikke græde over at være i magtesløsheden… for du har sagt, at du hører min bøn, jeg mener – hører og handler, du gør noget! – så – lige pludselig er der ikke noget at græde over (Es 30,19) – for tiden er inde for din nåde (Sl 102,14).

Af nåde er jeg det, jeg er (1 Kor 15,10) – og det er stedet for din kraft og dine undere (ApG 6,8).

2 kommentarer

  • Line

   Jo – det var den jeg tænkte på…
   David – “faldet fra hinanden” efter sin synd med Batseba.
   David skal genopbygges – som en parallel til at han beder Gud om at genopbygge Jerusalem og Zion i sin nåde.
   Hermed parallellen til os: Når vi er “faldet fra hinanden” – genopbygger Gud os i nåde.
   Bedste hilsener – Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *