At modtage

Stræb ikke

Vil du mere?

Jeg vil mere. Mere end mig selv…

Og hvad mener jeg med det? Det korte svar er – jeg mener Gud!

Jeg ser ham i dette vers: “Stræb ikke efter det høje, men hold jer til det lave, og stol ikke på jeres egen klogskab” (Rom 12,16).

Jeg vil ikke stræbe. Ikke stræbe efter at jeg skal vokse, eller at jeg skal være noget…

Virkelig? Nej… det er løgn… For i min egen natur, så vil jeg stræbe… jeg vil være noget…

Men svaret på mere, virkelig mere – det er ikke at stræbe – det er overgivelse! At give slip. At give det til Gud.

At tage imod hans klogskab! For – hans klogskab – er langt større end min. Hans klogskab er virkelig mere!

“Men det, som er dårskab i verden, udvalgte Gud for at gøre de vise til samme, og det, som er svagt i verden, udvalgte Gud for at gøre det stærke til skamme, og det, som verden ser ned på, og som ringeagtes, det, som ingenting er, udvalgte Gud for at gøre det, som er noget, til ingenting, for at ingen skal have noget at være stolt af over for Gud” (1 Kor 1,27-29).

Ser du det? At være mere… er at være mindre… Og at HAN er mere!

“Men ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet visdom for os fra Gud, både retfærdighed og helligelse og forløsning, for at ‘den, der er stolt, skal være stolt af Herren,’ som der står skrevet” (vers 30-31).

Jeg vil være stolt af Herren – ved hans nåde!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *