At modtage,  At være sammen med ham

Frihed – ham i os

“Men nu, da I har lært Gud at kende, eller rettere: er blevet kendt af Gud – hvordan kan I så atter vende tilbage til de svage og ynkelige magter? Vil I nu igen trælle for dem?” (Gal 4,9).

Vende tilbage til svage og ynkelige magter… Pludselig griber dårlige vaner os igen – vi glemmer helt, at Jesus er her… vi tror, vi skal kæmpe kampen selv, lykkes selv, vi er trælle i vores gamle tankeunivers…

Men virkelig: “Til den frihed har Kristus befriet os. Stå derfor fast, og lad jer ikke atter tvinge under trælleåg!” (Gal 5,1). Det er Kristus, som har sat os fri! Ham, som har al magt. Ingen vinder overfor ham! Ingen kan tvinge os, når han har befriet os.

Vi er som børn for vores kære far. Børn, hvor de samme karaktertræk, som forældrene har, viser sig med tiden. Børn, som falder – men også børn som rejser sig op med en kærlig fars hjælp. Børn, som vokser – vi kan ikke det hele på en gang.

“Fordi I er børn, har Gud sendt sin søns ånd i vore hjerter” (Gal 4,6). Det er sådan, det sker… indefra… ved Helligåndens tilstedeværelse i os. Så er vi frie! Så er kampen allerede vundet – af ham! Så vokser vi dag for dag i overgivelse og i at lytte til Helligåndens ledelse i vores liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *