At modtage

En historie, som er værd at fortælle

Jeg kan godt lide den sætning: “Kvinden gjorde det bedste hun kunne” (Mark 14,8). Det var Jesus, der sagde det.

Kvinden havde hældt en dyr nardusolie ud over Jesu hoved. Og nogle af de tilstedeværende blev vrede, og de skældte kvinden ud. Ja, med en masse logiske argumenter om, at det, hun gjorde, var ødselt. De så ikke mening i det. De hævdede at forstå en større mening: parfumen kunne være solgt, og pengene givet til de fattige.

Ja, kvinden havde givet mange penge for den: “Du kunne have solgt den for mere end hvad en enkelt mand tjener på et helt år” (vers 5). Hun var faktisk gavmild. Hun elskede. Men altså – langt udover hvad der gav mening…

Jesus fortæller os, at der var en endnu større mening med det: ” ‘Lad hende være,’ sagde Jesus. ‘Hvorfor generer I hende når hun har gjort noget godt for mig? De fattige har I altid hos jer, dem kan I hjælpe når som helst. Men mig bliver I ikke ved med at have. Kvinden gjorde det bedste hun kunne, og ved at hælde olie ud over mit hovede har hun gjort mig klar til at blive begravet’ “ (vers 6-8).

Sådan. Kvinden havde lyttet til noget, der var større…. ja, jeg tænker, at Helligånden ledte hende til hendes generøse, kærlige handling. Jesus blev jo egentlig salvet som Messias og konge af denne kvinde.

Og Jesus fortsætter: “I skal være klar over at uanset hvor i verden budskabet om mig bliver fortalt, vil man også fortælle om det hun har gjort, og huske hende” (vers 9). … For hun gjorde det bedste, hun kunne – og det var faktisk ret meget!

Og sådan ser Jesus på det, vi gør: Gør vi det bedste, vi kan, for ham – så tager han til enhver tid imod det, velsigner, og ja, det bliver en del af den store, fantastiske historie. Vidnesbyrdet om ham! Vidnesbyrdet om hvad der sker i et menneskes liv, når det menneske har taget imod Jesus. Historien om det, der overgår al forstand, som sker, når vi lytter til Helligåndens ledelse. Og de historier – de er værd at fortælle!

(Bibelteksterne er fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

En kommentar

 • Rune Karlsen

  Noen ganger er det hva en gjør på som er viktig,
  andre ganger er det måten en gjør det på som er viktigst!

  Noen ganger er det hva en sier som er viktigst,
  andre ganger er det måten en sier det på sin er viktigst
  R.K.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *