At være sammen med ham

Jesus er relevant!

Jeg sejlede på Genesaret Sø. Kiggede på de samme bjerge, som Jesus og disciplene kiggede på for ca. 2000 år siden… Bjergene står endnu…

Gid jeg kunne kigge ind i Peters hjerte… Hvad tænkte han den dag, hvor Jesus talte efter deres endeløse lange nat uden en eneste fisk… Han var slidt. Træt. Måske gnavede modløsheden indeni… Hørte han overhovedet efter? Talte Jesus overhovedet om noget, som var relevant ind i Peters dagligdag…?

Efter han havde talt, kan det nok være, at det blev relevant: “Læg ud på dybet, og kast jeres garn ud til fangst!” (Luk 5,4). Peter begyndte med en protest… men ok, fordi du siger det… Hvad tænkte han? Synes han blot, at Jesus blandede sig i noget, han ikke havde forstand på… Eller… mærkede han allerede Guds tilstedeværelse i et menneske…?

Åh – de fik mange fisk! På det forkerte tidspunkt – det var dag – men flere end på det rigtige tidspunkt – nat. Det gjorde indtryk: “Gå bort fra mig, Herre, for jeg er en syndig mand” (vers 8). Nu tror jeg, at Peter erkendte Gud i mand! Måske tænkte han ikke så meget mere… men han mærkede Gud, han oplevede miraklet…

Mød du Jesus i ordet… tænk og bed… og tag imod det, som rører dit hjerte… det, som overgår din tanke og forstand… Tag imod Gud, som du ikke kan udgrunde… accepter det, som du ikke forstår… fryd dig over miraklet i dig og i dit liv, omkring dig…

Jesus er relevant i dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *