At være sammen med ham

Træt, Gud!?

Gud, jeg er så uendelig træt… hvor længe skal jeg dog være så træt?

Har du stillet det spørgsmål? Har du fået svar?

Åh, hvor er det skønt at høre:

Han lader mig ligge i grønne enge,
han leder mig til det stille vand.
Han giver mig kraft på ny!
Salme 23,2-3

For – jeg bliver træt! Og jeg vil hele tiden – igen og igen – have behov for en dyb hvile… Hvile uden at spekulere på alt det, jeg skal have gjort… En hvile hvor jeg giver slip… Et sted hvor jeg lades op af kræfter og energi udenfor mig selv.

Jeg hører Jesus sige til mig: “Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Kom! Kom hver eneste gang… Og bliv så længe, at du også lærer af Jesus. For han fortsætter med at sige:

“Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let” (vers 29-30).

Hallo! Der kom noget andet ind her. Ikke bare hvile… men en anden måde at bære på! En måde, hvor byrderne ikke bliver så tunge – og ja, trættende… Jep, Jesus! Det ønsker jeg mig!

Lær mig i dag at bære – lad os bare sige: mit liv – i et åg sammen med dig! Alt, sammen med dig! Så din styrke er her hele tiden! Så du bærer mig – og jeg i stedet bærer det, som du giver mig… tilpas… ikke for meget… og prioriterer det væk, som det aldrig var meningen at jeg skulle bære…

Det kan jeg virkelig bruge til noget! Forebyggelse – jeg behøver ikke at blive SÅ træt. Og så en virkelig hvile – hvor jeg genoplades uden bekymring.

Tak, elskede Jesus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *