At være elsket

Kærlighed og visdom

“Salomo elskede Herren” (1 Kong 3,3). Så han ofrede brændofre til Gud, sådan som Gud havde sagt. Ofre, hvor kongen bøjede sig for Herren. Ofre, hvor kongen bekendte sine synder og udtrykte sit behov for Gud. Ofre, der pegede frem mod Jesus, den store frelser og konge i evighed.

Gud elskede Salomo (2 Sam 12,24-25), og “I Gibeon viste Herren sig for Salomo i en drøm om natten. Gud sagde: ‘Sig, hvad jeg skal give dig!’ “ (1 Kong 3,5).

Her begynder samtalen mellem to elskende – Gud og Salomo. To, som kendte hinanden. En jordisk konge, som i ydmyghed havde modtaget kongedømmet over Guds folk. En jordisk konge, som var, hvor han var – fordi han elskede Herren, fordi han ønskede at tjene Gud som det første, fordi han altid havde vendt sit sind mod Herren…

Hvad havde du svaret, hvis Gud havde spurgt dig om, hvad han skulle give dig?

Åh… vi ved godt, at mennesker – og måske i særdeleshed konger – kan ønske sig rigdom og ære eller et langt sundt liv… Gud kendte godt de menneskelige hjerter… men Gud kendte sin elskede Salomo, og han vidste, hvad Salomo var optaget af og trængte til lige nu.

Visdom!

Salomo kunne ærligt fortælle Gud, at han var både ung og uerfaren overfor denne store opgave, og han bad: “Giv derfor din tjener et lydhørt hjerte, så jeg kan herske over dit folk og skelne mellem godt og ondt” (1 Kong 3,9). … Gud… lad mig kende dig! Gud… lad mig altid høre din ledende stemme indeni… Gud… lad mig herske som du ville herske…

Gud besvarede hans bøn langt udover, hvad han bad om. Ikke blot blev han den viseste nogensinde, men Gud gav ham også “hvad du ikke bad om, både rigdom og ære, så der ikke vil være nogen som dig blandt konger, så længe du lever” (vers 13).

At elske Gud – det er at sætte Gud først… Og han har lovet, at han vil give os alt det andet… langt mere, end hvad vi kan forestille os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *