At modtage,  At være sammen med ham

Visdom

“At frygte Herren er begyndelsen til visdom” (Ord 1,7). Salomo søgte visdommen fra Herren. Han erkendte sin egen uvidenhed og bad om den almægtiges indsigt. Og han fik den. Til overflod.

Gud sagde til Salomo: “Nu giver jeg dig så stor visdom og forstand i hjertet, at der aldrig tidligere har været og heller ikke siden skal komme nogen som dig” (1 Kong 3,12). “Gud gav Salomo visdom og omfattende indsigt og så vidtspændende erfaring som sandet ved havets bred, så Salomos visdom overgik al østens visdom og al Egyptens visdom. Han var visere end noget andet menneske… og hans ry nåede ud til alle omboende folk” (1 Kong 5,9-11).

Det var Guds visdom i et menneskeliv. Salomo “forfattede tre tusind ordsprog og tusind og fem sange” (vers 12), “Og de kom fra alle folkeslag for at høre Salomos visdom, fra alle jordens konger, som havde hørt om hans visdom” (vers 14).

Salomo vidnede: “For Herren giver visdom, fra hans mund kommer kundskab og forstandighed” (Ord 2,6). Salomos visdom vidnede om den Gud, som visdommen kom fra.

Gud har ikke forandret sig. Han er stadig den viseste… og han ønsker stadig at give os sin visdom. Han siger til os: “Men hvis nogen af jer står tilbage i visdom, skal han bede om at få den af Gud, som giver alle rundhåndet og uden bebrejdelser, og så vil han få den. Men han skal bede i tro, uden at tvivle” (Jak 1,5-6).

Men… vi skal bede i tro. Ligesom Salomo… han kendte Gud, og det er der, det begynder. Søg Gud for at kende ham… Gud og hans visdom er ikke adskilt – har vi Gud – så har vi også hans visdom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *