At være sammen med ham

Overvind det onde

“Lad dig ikke overvinde af det onde, men overvind det onde med det gode” (Rom 12,21), siger Paulus. Og ondt er der nok af i denne verden…

Og Paulus giver os nogle konkrete ting, vi kan gøre for at overvinde det onde.

“Velsign dem, der forfølger jer, velsign, og forband ikke” (vers 14). Det er måske ikke lige det, man ville forvente. Ikke det, der er ligger først for. Ikke det, man har lyst til… Måske er det derfor, at han understreger det – både ved at sige ordet velsign to gange, og ved at nævne modsætningen – at vi netop ikke skal forbande, selvom det måske faktisk er det, vi har lyst til…

Velsign! Hvad sker der, når vi bruger det gode ind i det onde? Ja, vi giver i al fald Gud plads! Vi søger aktivt ham ved at velsigne – for alle velsignelser kommer jo fra ham. Det gode – som overvinder det onde – kommer fra ham.

Paulus skriver også: “Men »hvis din fjende er sulten, så giv ham noget at spise, hvis han er tørstig, så giv ham noget at drikke; for gør du det, samler du glødende kul på hans hoved.«” (vers 21). Wau – det havde fjenden nok ikke ventet… derfor får han den meget stærke oplevelse med det glødende kul…

Gud er på din og min side i kampen mod det onde! “Gengæld ingen ondt med ondt; tænk på, hvad der er rigtigt over for alle mennesker. Hold fred med alle mennesker, om det er muligt, så vidt det står til jer” (vers 17).

Må Gud velsigne dig i at overvinde det onde – med det gode! Sammen med ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *