At være sammen med ham

Overgange

Der er mange overgange i livet. Overgange i livets faser: fra barn til teenager, fra teenager til ung, fra ugift til gift, fra familie med børn til at børnene er flyttet hjemme fra og …

Og så er der overgange fra uddannelse til job eller fra et job til et andet. Der er flytninger. Der er skift til en anden menighed. Og der er alle mulige “små” overgange…

Overgange er fyldt med forandringer. Fyldt med nye ting. Der er en masse ukendt. Og vi har ofte mange følelser i overgangene – både glæden over noget, vi gerne vil – frygten for hvad det indeholder, og om vi magter det – sorgen over noget eller nogen vi har mistet…

Israelitterne stod over for en længe ventet overgang. Efter at have været 40 år i ørkenen, så skulle de nu gå over Jordan floden. Gud fortalte dem, at det var en overgang, som han var med dem i: “Gå foran Herrens jeres Guds ark midt ud i Jordan; hver af jer skal tage en sten op på skulderen, svarende til tallet på israelitternes stammer. Det skal være et tegn blandt jer. Når jeres sønner i fremtiden spørger: ‘Hvad er det for sten?’ skal I svare: ‘Vandet i Jordan forsvandt foran Herrens pagts ark; dengang den gik over Jorden, forsvandt vandet i Jorden.’Disse sten skal for isralitterne være mindesten til evig tid” (Jos 4,5-7).

Husk, Gud er med dig i dine overgange! Gem de dyrebare minder om, hvordan han har været med dig i tidligere overange. Giv ham dine overgange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *