At blive brugt af ham

Leder – af Guds nåde

Der er mange lederroller, som vi kan komme til at udfylde. Og ethvert lederjob kan minde os om ham, som er vores alles øverste leder!

Jesus sagde om sig selv: “Menneskesønnen er ikke kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange” (Matt 20,28).

Den samme Jesus indsatte Josva som leder for sit folk, Israel, og der står: “Den dag gjorde Herren Josva stor i alle israelitternes øjne, og de frygtede ham, så længe han levede, ligesom de havde frygtet Moses, så længe han levede” (Jos 4,14). Gud gjorde det, og Gud lod også Josva møde den allerstørste leder:

“Engang mens Josva opholdt sig ved Jeriko, fik han øje på en mand, der stod foran ham med draget sværd i hånden. Josva gik hen til ham og sagde: »Hører du til os eller til vores fjender?« Han svarede: »Nej, jeg er fører for Herrens hær. Nu er jeg kommet.« Da kastede Josva sig til jorden og sagde til ham: »Hvad har min herre at sige til sin tjener?« Herrens hærfører svarede: »Tag dine sandaler af, for det sted, du står på, er helligt.« Det gjorde Josva.” (Jos 5,13-15).

En leder af Guds nåde – kender kilden til sin styrke. Han eller hun er selv i stand til at bøje sig for ham, der er over alle. Han eller hun bøjer sig for andre og tjener. … Bed for Herrens ledere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *