At blive brugt af ham

Hvordan Gud arbejder

I ApG 10 fortælles en historie, hvor vi virkelig ser, hvordan Gud arbejder. Og det er forunderligt!

Historien handler om, at den romerske officer Cornelius skal lære Jesus at kende, og at det er disciplen Peter, som skal fortælle ham om Jesus. Det arrangerer Gud!

Vi ser, at Gud lige løser en barriere på forhånd. Det er, at Peter er opvokset i en jødisk tradition, hvor man holdt sig fra hedningerne (ikke-jøderne). Det var ikke Guds idé, og nu var tiden kommet til, at han gav Peter et syn for at fortælle ham, at intet menneske er urent for Gud. Og det gjorde Gud, før mændene fra Cornelius nåede Peters dør.

Det var også Gud, som havde sagt til Cornelius, at han skulle sende bud efter Peter. Og da så mændene nåede frem, så sagde Ånden til Peter, at han bare skulle følge med dem. Pointen passede lige sammen med synet, som Peter lige havde set!

Sådan!: “Så sagde Cornelius: ‘For fire dage siden, netop nu i den niende time, mens jeg bad herhjemme, står der pludselig en mand i lysende klæder foran mig, og han siger: Cornelius, din bøn er blevet hørt og dine almisser husket af Gud. Send nu bud til Joppe og lad Simon med tilnavnet Peter hente; han bor i garveren Simons hus ved havet. Jeg sendte da straks bud til dig, og du har gjort en god gerning ved at komme. Nu står vi så alle her for Guds ansigt for at høre alt, hvad Herren har pålagt dig.’ “ (vers 30-33).

Nu fortalte Peter dem så om Jesus. “Helligånden kom over alle, der hørte ordet” (vers 44) – og de blev døbt.

Gud arbejder! Også i dit og mit liv… også i forhold til mennesker, som han kobler os med… Forunderligt!

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *