At blive brugt af ham

Guds ledelse

Paulus gik fra at være ledet af sig selv til at være ledet af Gud.

Det begyndte med synet, som Paulus fik på vejen til Damaskus, hvor Gud siger til ham: “Men rejs dig og gå ind i byen, så vil du få at vide, hvad du skal gøre” (ApG 9,6). Og inde i byen forbereder Gud Ananias i et syn på at møde Paulus: “Herren sagde til ham: ‘Rejs dig og gå hen i Den lige Gade og spørg i Judas’ hus efter Saulus fra Tarsus. For han beder, og han har i et syn set en mand, der hedder Ananias, komme ind og lægge hænderne på ham, så han igen kunne se’ ” (vers 11-12).

Gud havde planlagt mødet mellem disse to. Gud fortalte også Paulus gennem Ananias, hvilken plan han havde for ham: “Han er det redskab, jeg har udvalgt til at bringe mit navn frem for hedninger og konger og Israels børn” (vers 15).

Det er en gribende beretning. Og ja – vi er ikke mange, som har så markant en erfaring. Men kaldet til os er i grunden det samme… Jesus sagde til sine disciple og til os: “Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple” (Matt 28,19).

Gør som Paulus – gør det, du forstår! Del det, som du allerede har fået – og bed Gud om at lede dig, når du deler. Gud vil også koble dig til mennesker, som har brug for det, som Gud har givet dig. Og ind imellem – så løfter han dit blik, så du virkelig ser: Det her, det var Jesus! Det var ham, som gjorde det! Pris Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *