At blive brugt af ham

Opskriften på et lykkeligt liv

Ja, for mig blev det lige Matthæus kapitel 25 med en ny vinkel… Der er tre lignelser, som handler om, hvad vi skal gøre, indtil Jesus kommer igen:

  • Brudepigerne, som skal have olie i lamperne = Helligånden i deres liv.
  • Talenterne givet til tjenerne = vi skal bruge de evner og muligheder, vi har
  • Fårene skilles fra bukkene, det er dem, som har gjort/ikke gjort noget for andre = vi skal gøre noget for andre

Og nu tænkte jeg på, hvordan Gud er aktiv med de her ting i mit liv! Gud vil altid fylde mit liv med sin tilstedeværelse igennem sin Ånd – hvis jeg ellers åbner, når han banker på. Gud vil hele tiden åbne muligheder for, at jeg kan bruge de evner, som han har givet mig. Og der vil altid være mennesker, for hvem jeg kan være til velsignelse.

Og – dette er simpelt hen meningen med livet! Det er “opskriften” på et lykkeligt liv!

Ja, for hvad er skønnere, end at være sammen med min elskede himmelske far, den søde tilstedeværelse af hans Ånd, det klare lys fra lampen i mine hænder? Hvad er bedre end at begynde himlen her, fordi jeg er sammen med ham?

Og hvad er mere tilfredsstillende end at bruge de evner, som han har givet mig? Fryden ved at have “skabt” noget, stoltheden over at have fået noget til, fornøjelsen ved selve processen, hvor det sker?

Og hvilken glæde er større end at opleve, at et menneske bliver glad, fordi jeg er? At se lyset i et andet menneskes øjne, fordi jeg gør noget, som løfter byrden, som møder et behov, som gør forskel – ja, som bare bringer glæde?

Åh… jeg bliver så taknemmelig! For det hele udspringer fra Gud! Det er ham, som giver mig både lyset og olien i lamperne. Det er ham, som både giver talenterne og velsigner brugen af dem. Det er ham, som sender mig til mennesker, hvor vi kan være til velsignelse for hinanden.

Tak… tak, himmelske far, fordi dine velsignelser strømmer over mig… Tak fordi du fylder mit liv med mening – hver dag, ja, lige indtil den dag, du kommer igen! Jeg glæder mig over smagen af evigheden nu… jeg elsker samværet med dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *