At være sammen med ham

Hvem er du?

Hvem er du, Paulus? kunne vi spørge…

Og så hører vi, at Paulus er mere optaget af Jesus, end af sig selv. Paulus “er grebet af Kristus Jesus”, han “regner så vist alt for tab på grund af det langt større at kende Kristus Jesus, min Herre” (Fil 3,12.8).

De fortrin, siger Paulus, som man normalt fremhæver om sig selv, er bare noget ydre, som egentlig ikke har nogen værdi – sammenlignet med at have “vores stolthed i Kristus Jesus i stedet for at stole på noget ydre” (vers 3).

Paulus jager ikke efter selv at være noget… Han “jager mod målet, efter sejrsprisen, som Gud fra himlen kalder os til i Kristus Jesus” (vers 14). Han lever for noget, som er større end ham selv… så hvem han selv er, betyder ikke så meget… Det, der betyder noget, er Guds kald og Guds tilstedeværelse i hans liv – og hvem Gud er.

Jeg oplever det stort og befriende! Jeg mærker det også i mødet med mennesker… Mennesker, der blot kæmper for sig selv falmer ved siden af de mennesker, som arbejder for noget, der er større end dem selv…

Hvem er du? Eller måske skulle jeg spørge – hvem er du optaget af? … Lad dig gribe af ham, og bliv som en strålende stjerne – der stråler af ham – og aldrig vil falme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *