At modtage

Glæde i Gud

Jeg elsker dette vers: “De, som retter blikket mod ham, stråler af glæde, deres ansigter skal ikke forgræmmes” (Sl 34,6).

Når jeg ser på Jesus – så ser jeg på ham, som elsker mig så højt! Ham, som har gjort alt for mig. Ham, som har svaret på mine bønner. Ham, som er med mig i dagligdagen. Jeg bliver virkelig glad!

Når bøvlet kryber sig ind på mit sind og forsøger at opsluge mig, så forsøger jeg at minde mig selv om at stole på Gud: “Find din glæde i Herren, så giver han dig, hvad dit hjerte ønsker. Overgiv din vej til Herren, stol på ham, så griber han ind.” (Sl 37,3-4). Og glæden kommer tilbage – for jeg kan jo stole på Gud! Han vil jo give mig det, mit hjerte ønsker – altså, virkelig ønsker, hvis jeg har den indsigt om, hvad der er det bedste, ligesom han har det.

Desuden er han over alle mine problemer… og han formår at gribe ind! Til rette tid. Så jeg kan overgive mig, give slip og gøre som David fortsætter med at sige: “Vær stille over for Herren, vent på ham” (vers 7).

… Så – jeg kan glæde mig over ham – og lade ham om udfordringerne… En stabil glæde, fordi han er stabil. Ikke altid stabil i mig, fordi jeg kommer til at se væk fra ham… Men sammen med Jesus arbejder jeg på at holde blikket mod ham – og lade ham fylde mig med glæde!

Lyt evt. til prædikenen: Glæde i Herren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *