At modtage

Er du en kvitter?

Jeg læste ordene på apotekets vinduer på vej hjem fra arbejde. Ordspillet gik på et øjeblik igennem mine tanker: Giver du op – er du en kvitter? Nej – du kvitter de dårlige vaner – så du er en vinder!

Det var smøger, det handlede om. Men jeg fik med det samme tanke på en af mine dårlige vaner… den vil jeg gerne kvitte!

Og så var det, jeg kom til at tænke på nogle vers fra Bibelen:

“Derfor, som Helligånden siger: Om I dog i dag ville lytte til ham! Gør ikke jeres hjerter hårde som ved oprøret på fristelsens dag i ørkenen, da jeres fædre satte mig på prøve, skønt de havde set mine gerninger i fyrre år.” (Hebr 3,7-9)

Det som ramte min tanke var, at i dag kan jeg lytte til Helligåndens løfte om hjælp til at være på Guds vej. Gud ville have ført israelitterne ind i deres nye land meget hurtigt… men de lyttede ikke til ham, de lyttede kun til deres hjertes bekymringer… Så – det blev til 40 års vandring i ørkenen! Så de kunne lære at lytte! Og til at tage imod Guds hjælp.

Wau… Jeg vil gerne lære at lytte i dag! Jeg vil gerne tage imod hans hjælp i dag! Hvorfor vente 40 år… Hvorfor vente 40 år på at kvitte de dårlige vaner, når jeg kan få hjælp i dag…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *