At modtage

Løfternes stub

“Esajas siger: ‘Men så bliver en efterkommer af kong David født. Han er som en frisk kvist, der skyder frem af en træstub” (Es 11,1).

Det er Jesus, som der tales om. Jesus, som kom i Davids slægt.

Det er jo stubben, roden, som er fundamentet for, at der kan komme nye kviste. Men David var ikke som sådan fundamentet for Jesus… men det var alle de løfter, som Gud gav til David om, at en dag ville Jesus blive født.

Alle Guds løfter blev opfyldt med Jesus. Ja, Jesus er garantien for, at Gud vil opfylde alle løfter. Guds løfter er grundlaget for hver eneste frisk kvist i mit liv.

De friske kviste er så fine og til tider spinkle… der kan være en vis skrøbelighed over dem – overlever de… Ja! Med Gud som min rod, med Guds løfter omkring mit liv – så vil det fine, spinkle, som han skaber i mig vokse sig stærkt.

Som der står videre om Jesus:

“Guds ånd er med ham,
han har visdom og indsigt,
klogskab og styrke,
forståelse og kærlighed til Gud.”

(Vers 2)

Det samme gør Gud i dit og mit liv. Fylder os med sin Hellige Ånd. Giver os visdom, indsigt, klogskab og styrke. Fylder os med kærlighed til Gud – og hermed også til vores medmennesker.

Det er så sandelig en frisk kvist! Det er en himmelsk frished i vores liv!

Er din tro spinkel… en lille frisk kvist… Ved Guds løfter og hans styrke i dit liv – så vil den vokse sig stærk! Se på ham!

(Tekster fra Bibelen 2020)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *