At modtage

Nyd det!

“At Gud giver menneskene rigdom og formue og giver dem mulighed for at nyde den og få deres løn og glæde sig i deres slid, det er en gave fra Gud… Gud giver dem glæde i hjertet” (Præd 5,18-19).

Elsker du skaberen – da finder du glæde ved alt, hvad han har skabt. Så enkelt er det.

Men kender du ikke skaberen – bliver selv det skabte til tomhed.

Salomo havde prøvet alt – “endeløs tomhed” – sagde han om det hele… (Præd 1,2).

Livet kan virkelig gå for stærkt – “jagen efter vind” – kaldte Salomo det (Præd 2,11). Jagen efter at holde alt pænt, få ungerne af sted i skole, til sport, til hobby, til spil, til kammerater, til… Selv skal man nå det ene og det andet, hjemme og ude… Pludselig bliver det tomt. Vi vil vinde på alle hylder! Være en succes på alle mål. Vi skal ikke falde af på noget. … Og så er det pludselig tomt…

Prøv skaberen! Ja, og har du prøvet før – og er bare “faldet ud” af det – så tag det op igen. Glæde i hjertet! Som Gud giver! Det er virkelig det, som det er værd at leve for! At modtage fra ham – det fylder på en måde – så alt det andet også bliver til glæde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *