At modtage

Lyt til Gud

Tingene bliver ikke forvandlet, når jeg taler til Gud. Tingene bliver forvandlet, når Gud taler til mig.

… Jesus sagde: “Den, der har ører, skal høre.” (Matt 13,9) Her efter lignelsen, som Jesus fortalte om sædemanden. Til hver eneste af de 7 menigheder i Åbenbaringens bog gentages de samme ord: “Den, der har øre, skal høre hvad Ånden siger til menigheden.” (fx Åb 2,7). Her med tilføjelsen, at det er Ånden, som taler. I Det gamle Testamente står der igen og igen: “Hør Herrens ord,” (Hos 3,4) “Hør dette” (Hos 5,1) og lignende.

I vores bønneliv er det betydningsfuldt, at vi lærer at lytte til Gud. For det er ikke mine følelser om tingene, mine tanker, mine bekymringer, mine opfattelser, som gør forskel – det er, når jeg tager Guds tanker ind i mit liv.

En af måderne at lytte på er at stoppe op ved en Bibeltekst, og så reflektere over den. Igen og igen. Bede Gud om at folde tekstens betydning ud for os. Grave dybere.

En anden måde er at bede med pauser. For mig fungerer det rigtig godt på gåture. Så siger jeg fx også til Gud: Hvad vil du gerne tale om i dag?

At være stille i vores bønner, at stoppe op ved tekster, det er at lytte til, hvad Ånden vil sige til os. Og Gud vil det! Gennem ordet, gennem indskydelser og fra tid til anden endnu mere direkte. Gud længes efter at blive hørt – endnu mere end vi længes efter at høre ham.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *