At modtage

Beskyttede følelser

Det er interessant, at man i det hebraiske sprog bruger “tarmene” som centeret for vores følelser – hvor vi bruger “hjerte”. Der er masser af romantik omkring det med hjertet, og hjertet banker lidt mere i visse følelsesstærke situationer. Men der er sandelig også masser af følelser, som kan mærkes i tarmene – “sommerfugle i maven”, “klump i maven”, tynd mave når vi bliver nervøse og flere endnu.

I Ef 6,10-20 beskriver Paulus Guds fulde rustning. En af delene er, at vi skal “Så stå da fast, spænd sandhed som bælte om lænden.” Så sandheden beskytter vores tarme – eller vores følelser.

Det giver enormt god mening, at sandheden kan beskytte vores følelser. Helt banalt fx hvis jeg vil tabe mig, og mine følelser råber til mig: “Det lykkes aldrig, så du kan lige så godt nyde et stykke kage…” så vil sandheden fortælle mig, at hvis jeg holder ud, så vil min vægt gå ned. Det kan også være, at menneskelig modvind i livet for mig til at føle, at jeg ikke er noget værd – men Guds sandhed er, at jeg er enormt meget værd.

Sandhedens bælte er en del af Guds fulde rustning. Så det er ikke bare min idé, at sandheden ved mine ihærdige anstrengelser vil beskytte mig. Det er Guds løfte – og jeg kan bede ham om, at hans rustning må virke i mit liv. At han vil give mig sandhedens rustning, så at sandheden vil tælle mere end mine følelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *