At være elsket

Djævelen kan ikke gøre dig noget

Kort før Jesus blev taget til fange og korsfæstet, sagde han: “Verdens fyrste kommer; og mig kan han intet gøre” (Joh 14,30).

Wau. Jesus blev pisket og slået. Han fik en tornekrone presset ind i sit kød. Han hang på et kors. Han blev hånet og udskældt. Alt sammen djævelens ideer – og alligevel siger Jesus: “Mig kan han intet gøre.”

Nej. Djævelen kunne ikke gøre noget ved det, der virkelig betød noget. Djævelen kunne ikke røre Jesus’ tro eller loyalitet. Djævelen kunne ikke forhindre Jesus i at gøre den tjeneste, som Gud havde givet ham.

Selvom djævelen troede, at det var ham, der slog Jesus ihjel – og han virkeligt i virkelighed var den, der fik det til at ske…

… så havde Gud en større plan, som selv djævelen ufrivilligt blev en del af.

Jesus gav sig selv! Jesus gav sit liv!

Og det kunne djævelen ikke røre ved – selvom djævelen tog Jesus’ liv, for at få det til at se ud, som om at han, djævelen, havde besejret Guds søn.

Men nej.

“Derfor elsker Faderen mig, fordi jeg sætter mit liv til for at få det tilbage. Ingen tager det fra mig, men jeg sætter det til af mig selv. Jeg har magt til at sætte det til, og jeg har magt til at få det tilbage. Og det har min fader påbudt mig at gøre” (Joh 10,17-18).

Og fordi Jesus gav sig selv og for altid vandt over djævelen, så kan djævelen aldrig røre dig. Ja, måske kan det se sådan ud – men Gud vil altid bevare dig i sin plan! Gud vil altid åbne vejen, så hans vilje kan folde sig ud i dit liv.

Tak, kære Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *