At have tillid

Tillid til Ham? Eller til dig selv?

Peter vidste godt, hvem han stolede på. Eller gjorde han? Han tænkte også, at han vidste hvem han elskede. Men gjorde han?

Peter siger til Jesus: “Jeg vil sætte mit liv til for dig” (Joh 13,17). Jeg er sikker på, at han mente det i det øjeblik. Han havde allerede opgivet meget for Jesus: forladt sit tidligere erhverv som fisker, han rejste rundt med Jesus i stedet for at være derhjemme hos kone og familie, han levede ikke bare ‘i skyggen’ med sine holdninger fri for folkedomme, men stod side om side om Jesus, når han blev modsagt og kritiseret.

Ja, han troede på Jesus. Det var ham, som svarede på Jesus’ spørgsmål om, hvem Jesus var, med ordene: “Du er Kristus, den levende Guds søn” (Matt 16,16).

Peter troede. Peter elskede Jesus. Peter fulgte Jesus. Peter havde overgivet sig til Jesus. Peter ville følge Jesus resten af sit liv.

Men Peter kendte ikke sig selv. Og han lyttede ikke, da Jesus sagde: “Vil du sætte dit liv til for mig? Sandelig, sandelig siger jeg dig: Hanen skal ikke gale, før du har fornægtet mig tre gange” (Joh 13,38). Men Peter troede mere på sig selv end på det, Jesus sagde.

Og der er en dyb pointe fra Jesus til dig og mig: Vi skal stole mere på Jesus, end vi stoler på os selv.

I din daglige vandring med Jesus inviterer han dig til at give ham din tillid igen og igen. Han leder dig, så du kan vokse i at give ham din tillid. I små ting. I alle ting. Mere tillid til ham end til dig selv.

For mig kommer der en stærk mening ind i alt, hvad jeg oplever i livet, når jeg ved, at alt handler om, at giver Jesus min tillid. I alt. Lige nu. Først når jeg har mere tillid til ham end til mig selv, har jeg virkelig tillid til ham…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *