At være sammen med ham

Du kommer videre herfra – Ham!

Stedet, hvor du ikke aner, hvordan du kommer videre.

Thomas var der. Han havde hørt Jesus tale om, at han ville tage et andet sted hen. Det var forvirrende og skræmmende. Han forstod ikke. Heller ikke da Jesus sagde: “Og hvor jeg går hen, derhen kender I vejen” (Joh 14,4).

Måske har du også været der. Du har hørt det hele. På en måde i hvert fald. Hørt til i en åndelig sammenhæng. Og så findes det der sted alligevel, hvor du ikke aner ud eller ind. Selvom du måske burde?

Jesus svarer Thomas: “Jeg er vejen og sandheden og livet” (vers 6).

Og det forunderlige er, at det er svaret hver gang. Ham. Ham, altså. Så enkelt. Glem nu alt det andet lidt. Koncentrér dig om ham. Giv slip på at skulle forstå, løse eller magte – fokusér på ham.

Mærkeligt. Det kan synes mærkeligt. For hvad skulle det hjælpe?

Mærkeligt, måske endnu mere mærkeligt – forunderligt og jublende – for så sker det: Han gør forskel! Virkelig! Lige pludselig er der en vej frem. Lige pludselig forstår jeg noget, jeg ikke forstod. Lige pludselig er der løsninger, som jeg før ikke så. Lige pludselig magter jeg noget, jeg ikke magtede.

Ham!

Han er altid svaret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *