At være elsket

Onde tider – Gud vidste det på forhånd

Ja, det var derfor, at frelsesplanen blev lavet. Gud vidste fra start: Det går ikke!

Så – også dette situationsbillede er kendt af Gud på forhånd. Her er det Paulus, der skriver det til Timoteus:

“Du skal vide, Timoteus, at den sidste tid, før Herren kommer igen, bliver en meget vanskelige tid. Folk vil kun tænke på sig selv og deres penge. De vil være arrogante og store i munden. De vil spotte Gud og gøre oprør mod deres forældre. De vil være utaknemmelige og respektløse, afstumpede og hårdhjertede. De vil være sladderagtige, hæmningsløse, brutale, uden ønske om at gøre godt, forræderiske, fremfusende og hovmodige. De vil være mere opsat på at søge fornøjelser end på at søge Gud. De vil have en overfladisk religiøsitet, men vil ikke have noget med Guds kraft at gøre” (2 Tim 3,1-5).

Jeg håber, at du ikke personligt har oplevet det hele. Men jeg tænker, at du – ligesom mig – kan se, at det eksisterer derude… og nogle gange også lidt for tæt på…

Men Paulus siger også til Timoteus, hvad han skal koncentrere sig om:

“Jeg er meget bevidst om, at Gud ser og hører alt, hvad jeg gør. Jeg tænker også meget på, at Jesus Kristus skal dømme de levende og de døde, og at han kommer og opretter sit rige. Derfor vil jeg minde dig om det ansvar, du har, for at forkynde det budskab, du har fået betroet” (2 Tim 4,1-2).

Det har genklang ind i dit og mit liv. Og du kan være tryg.

Gud hører dine suk og ser dine kampe. Ingen mennesker skal dømme dig – det skal han, som elsker dig så højt, at han døde for dig. Og den dag han kommer, vil han dømme alle, der har forurettet andre i deres egoisme og råhed.

Han kommer! Snart. Og i mellemtiden er du og jeg kaldet til at dele historien om ham! Ja, at koncentrere os ham – og så skal nok tage sig af alt det onde derude.

Han kommer snart!

(Bibeltekst fra Bibelen på hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *