At være elsket

Læg barnet i kurven – og giv slip

Det var det, Jokebed gjorde: “Da hun ikke kunne skjule ham længere, tog hun en sivkurv, tætnede den med beg og tjære, lagde barnet i den og satte den ud mellem sivene ved Nilens bred” (2 Mos 2,3).

Den lille baby var truet. Det var Moses. Og egypterne ville ikke, at små israelitiske babyer skulle leve. Og moderen fandt som den eneste mulighed at slippe sit barn – hun lagde det i Guds hænder. I den lille kurv. Som en lille beskyttende ark.

Mange kvinder og mænd har siden stået i situationer, hvor de har følt, at de ikke kunne beskytte deres ‘lille baby’ længere. De måtte give slip. Men de kunne lægge barnet i Guds hænder. De kunne lade den ‘lille’ omslutte af bøn, som Moses var omsluttet af kurven.

Og hvis du er en sådan kvinde eller mand: Det er trygt at give slip – til Guds hænder. Selvom det ikke føles sådan. Gud elsker din lille endnu mere, end du gør. Og Gud slipper aldrig en eneste af sine små.

Gud har masser af forunderlige muligheder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *