At have tillid

Bed Guds ord – og bliv let som hinden

I går læste vi verset:

“Han gør min fod let som hindens
og giver mig fodfæste på højderne.”

(Sl 18,34)

Præcis det samme vers bruger Habakkuk i denne sammenhæng:

“Jeg vil juble over Herren
og fryde mig over min frelses Gud.
Gud Herren er min styrke,
han gør min fod let som hindens
og lader mig løbe over højderne.”

(Hab 3,18-19)

Jeg tænker, at Habakkuk tidligere har oplevet – enten at Gud har opfyldt dette løfte – eller andre af sine løfter. Han har fundet løftet i Davids salme og taget det til sig. Han ser, at det er sandt i hans liv. Og fuld af tillid priser Habakkuk Gud: Du gør det! Og du gør det igen!

For mig er der også en stor styrke i at bede Guds ord. Jeg mærker, at tilliden til ham bliver dybere. Jeg mærker hans glæde fylde mit sind.

Ja, tak Gud, at vi kan juble og fryde os over dig! Du ER vores styrke! Ingen højder er for høje for dig, og du giver os lette fødder, så vi kåde og glade kan springe og mærke dig og livet på en god måde – selv i det, der er svært. Du gør det! Du frelser os – fra vores egen utilstrækkelighed – og fra alt, der udfordrer os i vores magtesløshed… Vi giver dig vores jubel og fryd! Tak, kære Gud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *