At have tillid

Gud ønsker ikke at stoppe liv…

Nej, Gud ønsker omvendelse.

Modsat Jonas.

Ja, for først ville Jonas ikke til Nineve, og da han endelig gik med budskabet: “Om fyrre dage bliver Nineve ødelagt!” (Jon 3,4), så blev han mega sur over, at Gud ikke ødelagde dem, når han nu havde sagt, at det var det, der ville ske.

I mellemtiden havde ninevitterne omvendt sig: “Mændene i Nineve troede Gud på hans ord; de udråbte en faste, og både store og små klædte sig i sæk.” Og Kongen sagde: “Både mennesker og dyr skal klæde sig i sæk og råbe til Gud af al magt. De skal vende om fra deres onde vej og holde op med at øve vold” (Jon 3,5.8).

Kongen troede på, at omvendelse ville gøre forskel! “Måske vil Gud så fortryde og vende om fra sin glødende vrede, så vi ikke går til grunde” (vers 9).

Og det var lige, hvad der skete: “Da Gud så, at de vendte om fra deres onde vej, fortrød han og bragte ikke den ulykke over dem, som han havde truet dem med” (vers 10).

Mon ikke det havde været Guds ønske fra start? Men – det var ikke Jonas’ ønske. Han “blev meget forbitret og vred.” Ja, og han kendte Guds ønske om, at mennesker omvendte sig og bevarede livet – han kendte Guds evige barmhjertighed: “Han bad til Herren: ‘Ak, Herre, var det ikke det, jeg sagde, da jeg endnu var i mit land! Det var jo derfor, jeg ville flygte til Tarshish. Jeg vidste jo, at du er en nådig og barmhjertig Gud, sen til vrede og rig på troskab, og at du fortryder ulykken” (Jon 4,1.2).

Ja, sådan er Gud. Han ønsker menneskers omvendelse, så de kan bevare livet.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *