At være elsket

Hvad kan jeg salve dig med, Jesus?

Maria kom “hen til ham med en alabastkrukke fuld af meget kostbar olie og hældte den ud over hans hoved” (Matt 26,7).

Men hvad kan jeg salve dig med, Jesus?

Jeg søgte til Lukasevangeliet for også at læse beretningen der: “Nu var der en kvinde, som levede i synd i den by. Da hun fik at vide, at han sad til bords i farisæerens hus, gik hun derhen med en alabastkrukke fuld af olie, stillede sig grædende bag ham ved hans fødder og begyndte at væde hans fødder med sine tårer og tørrede dem med sit hår, og hun kyssede hans fødder og salvede dem med olien” (Luk 7,37-39).

  • Hun kom med sine synder = hun tog imod sin frelser
  • Hun kom med sine tårer = tog imod hans kærlighed
  • Hun kom med sine kys = gav ham sin kærlighed

I øvrigt var det en “alabastkrukke fuld af meget kostbar olie” (Matt 26,7). Og jeg mærker, at jeg er dyrebar for Jesus – og når jeg giver ham mit inderste og mit alt – så er det dyrebart for ham.

Men tænk, at det er en lækker salve for Jesus, når jeg tager imod ham! Og når han mærker, at hans kærlighed til mig er gengældt, så er det som en salve for hans hjerte!

Ja, tænk, han kvitterer for Marias handling ved at sige: “Hun har gjort en god gerning mod mig. … Hun har hældt denne olie ud over mit legeme som en forberedelse til min begravelse” (vers 10 og 12).

Tænk, da Jesus hang på korset, så styrkede Marias kærlighed ham! Det styrkede ham at vide, at Maria havde taget imod ham som frelser, at Maria havde taget imod hans kærlighed! At hans kærlighed havde gjort så meget i hendes liv, at hun elskede ham retur.

Når du tager imod Jesus og hans kærlighed – så er det igen som salve for Jesus. Og den gang på korset gjorde det ham godt, at han hang der for at give dig liv, fordi du ville tage imod hans kærlighed. Det var det, der gjorde, at det gav mening… At han udholdt det!

Kom med din olie = kom med dig selv! Lige som du er – og bliv elsket! Så salver du Jesus, og han bliver glad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *