At modtage

Skabt for at modtage – som en lilje

Det er ret fantastisk – Gud har skabt dig sådan, at din første opgave – det er at modtage. Hver dag.

Hvis ikke du får, er du nemlig tom inden i. Fyldes du ikke op, bliver du udbrændt. Næres du ikke, så visner du.

Masser af mennesker har prøvet det… Og masser af mennesker kæmper faktisk for at blive fyldt op. Det kan næsten blive lidt hektisk…

Jeg ved ikke, om Salomo var hektisk, men han prøvede i al fald uendelig meget, som var strålende og fantastisk, det ypperste verden har at byde på. Men Salomo konkluderede: “Men da jeg så tilbage på alt det, mine hænder havde udført, og på det slid, jeg havde haft med at udføre det, da var det alt sammen tomhed og jagen efter vind, og der var ikke noget udbytte af det under solen” (Præd 2,11).

Heldigvis kendte Salomo også til at modtage, og at det er Gud, som giver glæde i hjertet: “At Gud giver menneskene rigdom og formue og giver dem mulighed for at nye den og få deres løn og glæde sig i deres slid, det er en gave fra Gud. De skal ikke altid tænke på deres levedage, for Gud giver dem glæde i hjertet” (Præd 5,18-19).

Hos Gud findes den umiddelbare glæde. Den vi ikke skal kæmpe for, men bare modtage.

Jesus sammenligner – eller rettere – kontraster Salomos kamp mod tomheden med liljen, der ikke kæmper, men bare modtager det, som Gud giver den; dag for dag: “Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig? Og hvorfor bekymrer I jer for klæder? Læg mærke til, hvordan markens liljer gror; de arbejder ikke og spinder ikke. Men jeg siger jer: End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem” (Matt 6,27-29).

Begynd din dag med at tage imod Guds glæde i hjertet – og giv ham dine bekymringer som bytte. Tænk på liljerne, der bare tager imod det, der kommer, fra Herren… Alt hvad der kommer, kan du tage imod sammen med Herren. Og du kan have tillid til, at han går aldrig væk – og han vil altid fylde dig med glæde! Uanset hvad som sker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *