At modtage

En ægtefælle kan ikke tilfredsstille dig

Skrap, men ikke desto mindre en sand overskrift. Det kan også siges på andre måder: En ægtefælle kan ikke mætte dig. Eller du kan ikke finde din kilde til glæde hos en ægtefælle. Meningen med livet ligger ikke hos en ægtefælle.

Og forsøger du – så går det nemt galt. Det er farligt at gøre en anden ansvarlig for ens lykke…

Hun havde muligvis prøvet. Den samaritanske kvinde, som Jesus mødte ved brønden i Sykar. “Dér var Jakobskilden” (Joh 4,6).

Hun havde haft fem mænd og var i gang med en sjette, som ikke var hendes mand. Ingen af dem havde fungeret som kilde til lykke og tryghed… ret længe…

Nu mødte hun Jesus. Midt på dagen, tidspunktet hvor ingen gik til brønden, i ly af heden. Tørstig.

Hun var ved kilden. Jakobskilden – og ved Jesuskilden! Det sidste vidste hun ikke i starten – og måske ved du heller ikke det. Men Jesus viste hende det – og han vil vise dig det.

Måske ved du det allerede inderst inde. Måske har du oplevet, at du ikke finder lykken med din ægtefælle eller et andet menneske. Måske har du oplevet tomheden, selvom du har en god ægtefælle eller gode relationer. Måske mærker du stadig tørsten, som ingen andre kilder kan slukke…

Og Jesus siger til dig, at han vil give dig det levende vand! “Den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv” (Joh 4,13-14).

Nu! I beretningen var det hendes nu! Og Jesus giver dig det levende vand – nu! Gennem denne historie – som rækker ud til dig. Læs den under bøn og lyt til, hvad Gud vil sige til dig lige nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *