At have tillid

Kan Gud være god, når verden er ond?

Mennesker dømmer ofte Gud ud fra den verden, de ser. Spørgsmålet – eller anklagen – rejser sig: Kan Gud være god, når verden er ond?

Paulus har formuleret det – med et citat fra Salme 51,6:
“Så du skal kendes retfærdig, når du anklager, og vinde, når du dømmer.”

Så Gud selv er under anklage: Er han retfærdig i det, han gør? Er Gud retfærdig i det, han ikke gør?

Det er stærke spørgsmål – som kræver svar! Hvorfor kræver det svar? Jo, for hvordan kan vi have tillid til Gud, hvis vi betvivler hans retfærdighed? Hvordan kan vi tro på ham, hvis han i virkeligheden er ond?

Jeg er vokset op i en enkel verden, hvor Gud altid har været til stede. Mine forældre troede på Gud og tog mig med ind i rummet med Gud. Og der mødte jeg en vidunderlig og kærlig Gud. Jeg har kendt Gud altid.

Tilliden var grundlagt fra start, fordi jeg kendte ham. Så da jeg nåede til de svære spørgsmål – det kan være udtrykt i svære historier i Bibelen – eller svære historier som vi ser dem i livet – så var mit udgangspunkt altid tillid til Gud. En tillid til at det, som jeg ikke forstod, havde han også i sine kærlige hænder.

Siden har nogle ting foldet sig ud, så min forståelse også er vokset. Samtidig er der ting, jeg fortsat ikke forstår, og som jeg nok for altid må lade være i hans hænder – i tillid.

Nu vil jeg gerne dykke lidt ned i disse ting… Måske er det blot at dele mit enkle vidnesbyrd: Ja, jeg tror på en kærlig Gud i en ond verden!

Og – det vil vi så se nærmere på i den kommende tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *