At være

Fyld ikke alle dine mellemrum

Kender du det – effektive dage, hvor du har fyldt aktiviteter ind i alle mellemrum? Mens du venter, kan du lige tjekke alt muligt på din telefon. Selv når du går lige ud, kan du læse noget på telefonen. Mens maden simrer, kan du lige ordne noget andet. Samtidig med at du tager dig af hjemlige sysler, kan du tale i telefon med din mor. Og et eller andet kan du da lige læse, mens du spiser.

Og det er måske alt sammen meget godt. Det er dejligt at få nået en masse i løbet af en dag.

Men der var en gang, hvor der var pausefisk på tv… imellem programmerne… ja, og før det var der bare en urskive man kunne kigge på – inden det var tid for et tv indslag. Og der var en del timer i døgnet, hvor der ikke blev sendt noget…

Der er tydelige paralleller.

Vi har ikke mange pauser for hovedet… Måske har vi brug for det?

Det er i al fald værd at tænke over, hvornår du som Elias er nået til et sted, hvor du er i stand til at høre den “sagte susen”, og hvad Gud vil sige til dig (1 Kong 19,12). Eller at spørge sig selv, hvad Gud mente, da han sagde: “Stands, og forstå, at jeg er Gud” (Sl 46,11).

Måske er det vigtigt, at vi ikke fylder alle mellemrum ud… men at vi nogle gange bare er… kontaktbar…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *