At være elsket

Glæden finder du i ham

Jeg elsker det her vers: “Vær ikke bedrøvede, for glæde i Herren er jeres styrke!” (Neh 8,10). Og sammen med det Paulus’: “Glæd jer altid i Herren” (Fil 4,4).

Begge steder står der “i Herren”.

Kilden til min glæde er udenfor mig selv – ligeså stabil som Herren selv! Derfor er der en – ja – uovervindelig styrke i at have sin glæde i Gud.

Da Nehemias og Ezra sagde det, var folket i gang med at genopbygge deres land efter, at de havde været i fangenskab i Babylon. Nu havde de hørt loven blive læst op. Og de kom til at græde. Men nej, de skulle ikke græde – nu var det tid til fest – og glæde i Herren.

Da Paulus skrev det, sad han i fængsel. Hans glæde i Herren gennemsyrede ham. Han fortsætter: “Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.”

Når vi glæder os i Herren – og giver alt til Herren – så vil Guds fred fylde os – og vores hjerter og tanker finder sin hvilke i Jesus.

Lad ingen eller intet sjæle din glæde i ham. Lad ingen eller intet afholde dig fra at have fokus på ham. Find din styrke i din glæde i ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *