At være elsket

Bank på – og der bliver lukket op

Det her er slet ikke mærkeligt: Når jeg banker på en dør – så har jeg en forventning om, at den bliver åbnet.

OK, jeg har da prøvet situationer, hvor jeg har været i tvivl: Er der mon nogen hjemme? Og jeg har da også været ude og samle penge ind, hvor jeg har set, at der var nogen hjemme – men der blev ikke lukket op, da jeg ringede på.

Nå, men oftest når jeg ringer på, så er det faktisk et sted, hvor jeg enten er ventet, eller hvor jeg ved, at dem derinde gerne vil se mig – og døren bliver åbnet.

Jesus siger: “Den, som banker på, lukkes der op for” (Matt 6,8). Uden undtagelse.

Og hvis vi tager lidt mere med: “Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer. For enhver, som beder, får; og den, som søger, finder; og den, som banker på, lukkes der op for” (vers 7-8). Uden undtagelser. Gud er aldrig bortrejst, optaget eller gider ikke lukke op.

Eller sagt på en anden måde: Gud svarer altid på din bøn!

Og Jesus understreger, at det er sådan ved at bruge forældre-barn-situationen: “Eller hvem af jer vil give sin søn en sten, når han beder om et brød, eller give ham en slange, når han beder om en fisk? Når da I, som er onde, kan give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke jeres fader, som er i himlene, give gode gaver til dem, der beder ham!” (vers 11).

Bank på – du er ventet! Bank på – ham, der er derinde, elsker, når du kommer!
Bed – Gud vil besvare din bøn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *