At blive brugt af ham

Det skal virke – indlysende eller radikalt?

Jeg tænker mest det første…

“I er jordens salt. Men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det så saltes med? Det duer ikke til andet end at smides ud og trampes ned af mennesker” (Matt 5,13).

Selvfølgelig. Har man salt i sit køkken, der ikke er salt længere – så er der kun en vej med det: ud.

Men uha… er der nogle, der så smider mennesker ud? Øh, måske gør vi det hele tiden faktisk… Et eller andet sted ved vi godt, om noget ‘virker’, eller det ikke gør…

Jesus fortsætter: “I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules. Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser for alle i huset. Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene” (vers 14-16).

Jesus inviterer dig indenfor. At dele Gud, det himmelske, ordet – det er ikke forbeholdt de få. Jesus kom ikke til denne verden for at være det eneste lys. Hvert eneste menneske, som bliver tændt af ham, bruger han til at lyse for andre.

Så – hvad skal jeg sige – vær ikke bange for at dele. Kategorien det-jeg-har-er-ikke-noget-særligt eksisterer ikke. Alt lys – som han har tændt – er lys, og lys sætter man i lysestager…

Han vil bruge dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *