At være elsket

Hans hånd rejser dig op

Det var barsk. Kampen var reel. Djævelen var på spil.

“Mester, jeg har bragt min søn til dig; han er besat af en ånd, som gør ham stum. Hvor som helst den overvælder ham, kaster den ham til jorden, og han fråder og skærer tænder og bliver helt stiv” (Mark 9,17-18).

Djævelen overfor Jesus. I første omgang så det ikke ud til at hjælpe. For da “de bragte ham hen til Jesus” står der “men da ånden så ham [Jesus], rev og sled den straks i drengen, så han faldt om på jorden og lå og frådede og vred sig” (vers 20).

Drengen lå der – på jorden. Og han havde haft det sådan længe: “fra han var barn. Og den har mange gange kastet ham både i ild og vand for at gøre det af med ham” (vers 22).

Faren var usikker. Kunne Jesus mon hjælpe? Hans disciple kunne ikke. Og hele hans ønske kommer ud sammen med al hans tvivl: “Men hvis du kan gøre noget, så forbarm dig over os og hjælp os” (vers 22).

Hvis du kan – tænker du sådan om Jesus? Hvis du tænker sådan – så viser denne historie os, at det betyder ikke noget – bare du kommer til Jesus – bare du siger det til ham, som det er.

For Jesus siger til manden: “Hvis du kan! Alt er muligt for den, der tror.” (vers 23). Måske fortvivles du ligesom faren, fordi du frygter, at din manglende tro står i vejen for, om Jesus kan gøre noget i dit liv… Men bed blot – ærligt – som faren: “Jeg tror, hjælp min vantro!” (vers 24).

Og Jesus rækker hånden ned – til faren – til drengen – til dig! Helt ned, hvor der er brug for at gribe. Drengen lå jo der på jorden. Og da Jesus bød den onde ånd at forlade ham, rev og sled den i ham, og drengen blev som død. “Men Jesus tog hans hånd og fik ham til at rejse sig op” (vers 26).

Om du ligger ned… som død… energiforladt… vantro… Bed den enkle bøn: Jeg tror, hjælp min vantro – og Jesus rækker dig hånden og giver dig kraft til at rejse dig op… Der er et liv sammen med ham foran dig!

2 kommentarer

  • Bjarne Toldam

    Jeg har lige været igang med at skriver noget på Facebook, en Essay som min gamle, nu døde far – skrev for nogle år siden. Men, det blev for stort og for bøvlet. Så det må ligge lidt. I stedet kan jeg bidrage med noget, Gud gav mig. For hver eneste af os, har noget betydningsfuldt at bidrage med.
    Tak Line, for dine andagtet – de bidrager til noget godt, i mit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *