At være elsket

Det er så enkelt: Du skal elske!

Ja, det er i grunden så enkelt: “Gud elsker jer, I er hans børn, og derfor skal I følge hans eksempel. I skal elske hinanden ligesom Kristus elskede os” (Ef 5,1).

Og det er i grunden en meget stor historie… Du er skabt til at være elsket og kan ikke rigtigt overleve, hvis du ikke er elsket. Du er hans barn – elsket fra inden du overhovedet var til. Forventet med glæde.

I mit hjerte er der ingen tvivl: den som elsker, er gladere, end den, som ikke elsker… Det gør dig godt, at elske andre!

Elske… hinanden… ligesom Kristus elskede os… Hmm… Nu bliver det overvældende. Jeg begriber ikke så stor en kærlighed: Jesus, der gav sig selv for mig! Jesus, der gav afkald på sit eget. Jesus, der aldrig stopper med at elske mig, uanset hvad han får retur fra mig.

Gud… jeg evner ikke at elske sådan… og i mig selv ønsker jeg det ikke en gang… Men jeg erkender også, at hvis jeg ikke elsker sådan som du, elsker jeg så overhovedet…? Gud… elsk mig… så jeg kan elske… Lad det blive enkelt, fordi du ved dit ord kan skabe det, som ikke er: I skal elske hinanden! Når jeg ser på dig… så lad miraklet ske i mig!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *