At være sammen med ham

Jesus – mødet med enorme kontraster

Ja, tænk en gang:

  • Selvom han er alle tiders fredsfyrste (Es 9,5) – så bringer hans tilstedeværelse også splid (Matt 10,34-35).
  • Ham, som selv havde givet loven, og som fortalte at den aldrig ville forgå, ja han opfyldte selve loven (Matt 5,17-18) – han blev døbt som forbryder og hængt på et kors (Joh 18,30).
  • Ham, som sætter mennesker fri for Djævelens magt (Joh 18,36) – blev anklaget for at være i ledtog med Djævelen (Matt 9,34).

Ja, tænk det fra Guds side, hvordan det var at være Jesus i det, hvordan det har været at være englene i universet, som var vidner til alt det, der skete i denne verden: At Jesus kom til denne verden, han åbenbarede så stor en kærlighed, han viste hele tiden omsorg for trængende, han helbredte, han forkyndte Guds ord så livfyldt – og så blev han modtaget på den måde!

Mange mennesker ønskede ikke den Jesus, de fik… De ønskede et kongerige af denne verden – ikke en ydmyg Guds tjeneste i kærlighed…

Bizart.

Og som individer på den samme planet, kan vi forvirres, når vores egne hjerter ryger ind i indre dilemmaer og uro, splittelser… vi ved ikke ud eller ind – og ikke kan finde Guds stemme i det hele.

Og det er så sandt – at vi har brug for Guds hjælp for at skelne – og vi har løftet om, at det får vi:

“For Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben og er dommer over hjertets tanker og meninger” (Hebr 4,12).

Ved stadig kontakt med Gud igennem hans ord – så vil Gud lede dig til at skelne, som han skelner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *