At modtage

Du finder glæden – når du overgiver dig til Gud

Ja, det står sådan her:

“Find din glæde i Herren,
så giver han dig, hvad dit hjerte ønsker.”

(Sl 37,4)

Og jeg elsker det vers! Glæde – og hvad jeg ønsker – det er da livets fryd!

Og heldigvis siger versene rundt om lidt mere om, hvad jeg skal gøre.

“Far ikke op over forbryderne” (vers 1) – ok, Line, slip al din ‘retfærdige’ harme over ‘de andre’…

“Overgiv din vej til Herren, stol på ham, så griber han ind” (vers 5) – slip dine bekymringer, det er ikke dig, der skal løse det… Hver eneste gang, det kryber ind i dine tanker – så giv det til mig… Udfør handlingen: At stole på mig – uanset, hvad du føler…

“Vær stille over for Herren, vent på ham” (vers 7) – tålmodighed, min pige, tålmodighed… vent på mig… jeg har gang i det – udenfor det, du ser…

“Bliv ikke vred, lad din harme fare, far ikke op, det bringer kun ulykke” (vers 8) – min søde pige, jeg ved godt, at der er meget, du kan blive vred over – for det er ikke i orden, og jeg ved det… men når du handler i din harme – så bringer det intet godt med sig… stol på mig… jeg tager mig af det…

Ja! Jeg kan glæde mig i Herren, faktisk! Min ‘retfærdige harme’ og min vrede er – ved hans stadige nåde – hos ham. Af samme nåde bliver mit hjerte stille og tålmodigt. Ved hans nåde overgiver jeg alt mit til ham – og stoler virkelig på ham… Skønne, skønne liv – på grund af hans nåde, så kan jeg virkelig glæde mig… for når han giver mig, hvad mit hjerte ønsker – så er det faktisk altid bedre, end hvad jeg forestillede mig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *